donderdag 12 mei 2016

12 mei 2016

Dag 2...

Het was een moeilijke nacht voor Tuur. Door het spoelen na de chemo, is hij veel naar het toilet moeten gaan en daarbij ook nog de nachtcontroles van de verpleging.
Gelukkig moest hij niet op een bepaald uur opstaan dus heeft hij wat langer kunnen uitslapen om er weer tegenaan te gaan.
Helaas waren er al snel bijwerkingen van de chemo merkbaar: misselijk, hoofdpijn, maagpijn,... Na het krijgen van medicatie, was het al snel weer wat beter.



In de voormiddag is het naar de school gegaan. Het vroeg heel veel energie van Tuur maar hij was blij dat hij eens uit bed kon. De juf was zeer tevreden!!!


Tussendoor zijn de cliniclowns Tuur wat komen opvrolijken...


Namiddag is Tuur met de kiné meegeweest. Alles was in orde, maar tijdens de grote vakantie wordt onderhoudskiné aangeraden om zijn spieren soepel te houden, want ook daarop werkt de chemo.

Verder zijn de dokters nog goed nieuws komen brengen... Tuur mag terug zwemmen!!! Enkele protocollen zijn gewijzigd dus als Tuur naar school kan, mag zwemmen ook! Hij is super blij!!! Ik denk dat we zo snel als Tuur zich goed voelt, kunnen gaan zwemmen!

Vanavond om 17u hebben ze de derde chemo aangehangen. Al snel steekt de misselijkheid weer de kop op, maar met wat extra medicatie krijgen ze die ook weer onder controle.
Deze chemo vraag heel veel van Tuur. Hij is moe en futloos... Het doet veel verdriet om hem zo ellendig te zien. Gevoelens van machteloosheid en boosheid overheersen weer even...

21u... uitgeteld... Tuur slaapt... Hopelijk heeft hij een goede nacht!!!



4 opmerkingen:

  1. Ik duim mee voor een goede nacht Tuur. Je doet het zo goed! Dikke duim hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kom vriend blijven vechten NOOIT opgeven ......en kom maar eens een lekkere pizza eten ❤️❤️❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij blijven aan jullie denken en mee-leven ..
    B

    BeantwoordenVerwijderen
  4. het is nu vrijdag en hopelijk is het ergste voorbij. Zet hem op Tuur, je bent een kanjer

    BeantwoordenVerwijderen