vrijdag 7 augustus 2015

7 augustus 2015

Vannacht had Tuur weer last van hoofdpijn en buikpijn. De pijnstiller die men hier voor hem had, was dafalgansiroop. Dit weigerde hij te nemen. Tuur krijgt een siroop niet naar binnen. Hij vindt het veel te vies en moet er van braken. Een alternatief was er niet. Nochtans had ik zijn pijnmedicatie in pilletjesvorm bij, maar dit mocht ik niet geven van de nachtverpleging omdat de dokter dafalgansiroop had voorgeschreven. Gelukkig was hij relatief snel terug in slaap gevallen en was de pijn 's ochtends beter. Maar het is geen fijn gevoel je kind niet te kunnen helpen.

Ik heb dit toch even gemeld aan de professor tijdens de middagcontrole en blijkt dat dit een misverstandje was. Volgende keer mogen we Tuur zijn medicatie wel geven. Dat klinkt al beter!

Uit de uiteindelijke resultaten van de scan van vorige week, de foto en echo van gisteren, is gebleken dat Tuur wat bloed in het hersenvocht rond zijn hersenen heeft. Het zag er voorlopig nog allemaal goed uit. Het is te vergelijken met een blauwe plek en dat heeft tijd nodig om te genezen. Omdat zijn bloedplaatjes zo fel schommelen, heeft dat wat meer tijd nodig. Dit is naar alle waarschijnlijkheid ook de verklaring voor zijn klachten... Dan maar duimen dat alles zich snel herstelt!

De voormiddag is al knutselend voorbij gevlogen. Tuur heeft weer leuke dingen gemaakt...


Namiddag zijn we wat verkoeling gaat zoeken in de wandelengangen, want ook hier in gasthuisberg is het puffen, zweten, blazen,... Onderweg hebben er van geprofiteerd om een ijsje mee te pikken.

Namiddag is de speelzaal gesloten. Op de kamer is het hangen in bed en tv kijken. Dat het maar snel 17u is, dan mogen we vertrekken...



2 opmerkingen: