vrijdag 11 december 2015

10 december 2015

Voor de derde week op rij... lekker vroeg uit de veren om chemosoldaatjes te gaan halen.

Het inchecken en aanprikken verliep heel vlot. De chemo leek ook al klaar te liggen, want na een half uurtje, konden de chemosoldaatjes al naar binnen marcheren.


Sinds een 5-tal dagen klaagde Tuur aanhoudend van druk rond zijn pompje dat uitstraalde naar zijn voorhoofd toe. Papa heeft dit uiteraard tijdens het wekelijkse klinische onderzoek gemeld aan de dokters en ze namen deze klachten serieus. Tijdens dit onderzoek bleek dat Tuur zijn ogen de vinger van de dokter vertraagd volgde... trager dan vorige week. 


Na overleg werd er beslist dat er om 13.30 een extra oogonderzoek en CT-scan uitgevoerd ging worden. Een lange dag in het vooruitzicht...

Ondertussen waren de bloedresultaten gekend. De bloedplaatjes zijn gehalveerd van 121000 naar 66000, maar nog niet laag genoeg om deze week al bij te krijgen. Volgende week een nieuwe controle...

Tijdens het wachten heeft Tuur geknutseld en op de IPad gespeeld terwijl papa een goed gesprek had met de psychologe.


Meteen na het oogonderzoek wisten we dat zijn ogen stabiel zijn gebleven en dat ook de oogdruk in orde is... oef!!! Dat is al een hele opluchting...

Op de resultaten van de scan hebben Tuur en papa tot 17u moeten wachten. Op de beelden hebben ze gezien dat er weer een te veel aan vocht zich aan het opstapelen is in Tuur zijn hoofd. Bijgevolg gaan ze de weerstand van zijn pompje moeten bijstellen. Papa en Tuur hebben toch nog even moeten wachten op de neuroloog die zijn pompje kwam aanpassen. Het werd ondertussen 19u eer ze alles achter de rug hadden.



We zijn opgelucht dat het dit 'maar' is, dat kennen we ondertussen. Nu maar hopen dat de hoofdpijn wegtrekt...
Het was een lange bange dag en we zijn allemaal blij dat hij voorbij is en dat iedereen weer veilig en wel thuis is! Volgende week woensdag staat er een nieuwe bloedcontrole op het programma.
Intussen hebben we even rust en kan Tuur hopelijk vlot zijn energie kwijt, want nog steeds denken we dat ze in Leuven Duracell geven in plaats van chemo!
Energievol, vrolijk en volhardend... Wat hebben we een bewondering voor onze SuperTuur!!!


1 opmerking:



  1. ik denk dat iedereen die jullie volgt veeeeeeel bewondering voor Tuur heeft, jullie niet alleen.

    BeantwoordenVerwijderen