maandag 21 december 2015

18 - 21 december 2015

De afgelopen dagen stonden al helemaal in het teken van kerstmis.

Vrijdagnamiddag werd de start van de vakantie gevierd met een heus spel met heel de school. Tuur had die namiddag zelfs zijn eigen bodyguards...


In het weekend hebben we genoten van een vuurshow in Genk en hebben we een bezoekje gebracht aan de kinderboerderij in Tessenderlo die voor de gelegenheid helemaal in de kerstsfeer was gehuld met een kleine kerstmarkt, glühwein en marshmallows als finishing touch!



De eerste voormiddag van de vakantie zijn Tuur en Fien al meteen terug naar school geweest. Deze keer was het om te knutselen. Een geweldig initiatief op poten gezet door de turnjuf tezamen met enkele kleuterjuffen van de school. Elke vakantie weer kijken ze er naar uit om te kunnen deelnemen.

Ik ben ze op tijd gaan halen, want Tuur werd ten laatste om 13u in Leuven verwacht voor een tussentijdse bloedcontrole. Voor het eerst sinds lange tijd was ik nog eens van dienst. Met een klein hartje vertrok ik richting Leuven.

Het inchecken en de bloedafname verliepen heel vlotjes. We settelden ons in de cafetaria met wat 'huiswerk' om het uurtje wachttijd te overbruggen. Zo gezegd, zo gedaan... de tijd tikte vlot voorbij. Het voelde allemaal heel 'vertrouwd' aan, net alsof ik er vorige week nog was geweest.

Een goed uur later waren de bloedresultaten nog niet gekend. Na even gebeld te hebben naar het labo, bleek er een technische fout te zijn, maar het zou snel in orde komen. Nadat we nog eens een uurtje gewacht hadden, waren de resultaten nog niet gekend... vreemd!!!
Opnieuw een telefoontje naar het labo. Nu bleek dat Tuur zijn bloedstalen verdwenen waren, weg, foetsie... Hoe is dit toch mogelijk???
Tuur en ik bleven er rustig onder. Het lange wachten is niet leuk maar jammer genoeg kan dit gebeuren. Gelukkig had de verpleegster een extra buisje voor de kruisproef afgenomen. Dit kon nog op gestuurd worden onder de noemer 'dringend' waardoor we een kwartier later de bloedresultaten kregen. Deze waren gelukkig dik in orde waardoor we meteen naar huis konden vertrekken. We krijgen een weekje rust tot de volgende bloedcontrole...


1 opmerking:

  1. Oef! Hopelijk kunnen jullie in dat weekje weer volop genieten van jullie gezin en de kerstdagen!

    BeantwoordenVerwijderen