donderdag 21 januari 2016

21 januari 2016

De voorbije dagen heeft Tuur zijn chemo-dipje gehad en heeft hij natuurlijk moeten bekomen van zijn verjaardag. Dit maakt dat ik hem dinsdag nog eens, sinds heel lang, uit de klas ben gaan halen. Maar een uurtje op de zetel liggen, wat eten en Tuur was weer klaar om naar school te gaan.

Vandaag werden we in Leuven verwacht voor alweer de laatste chemosoldaatjes van dit blok te gaan halen. 
Om 8.15 waren we op dagzaal aangekomen. Dankzij verpleger Raf verliep alles heel vlot! Bij aankomst werd Tuur meteen aangeprikt. Er werd bloed genomen en hij werd onderzocht door de dokter. Tuur werd fysiek in orde bevonden dus de soldaatjes konden besteld worden. We nemen plaats in de zeteltjes en de tijd strijkt voorbij terwijl Tuur op zijn IPad speelt...



Een uurtje later waren de bloedresultaten gekend. Zoals ik al had verwacht, had Tuur extra bloedplaatjes nodig. Ook deze bestelling was ondertussen al geplaatst.

Om 10u werd de chemo aangehangen en wanneer deze was doorgelopen, waren de plaatjes ook al beschikbaar. Alles na mekaar maakt dat we rond 11u al richting huis konden vertrekken.



Op terugweg hebben we Fien van school opgepikt terwijl papa thuis zorgde dat er lekkere frietjes op de tafel kwamen. Een flinke kanjer mag beloond worden met een lekkere maaltijd en volgens Tuur is er niks lekkerder dan frietjes!!! 
Na weer wat energie hebben opgedaan, was het tijd om naar school te gaan. Allez mama, ga je ons nog brengen vandaag???

Maandagnamiddag staat er naast een bloedcontrole een nieuwe NMR-scan op het programma. Dan weten we weer wat meer van de toestand van de tumor in Tuur zijn hoofd. Nu maar duimen voor goed nieuws!!!!

3 opmerkingen: