donderdag 25 juni 2015

25 juni 2015

Het was een spannende ochtend... vandaag zijn we voor de eerste keer in het ziekenhuis van Heusden bloed gaan laten trekken.

Om de poortkatheter te sparen, worden de tussentijdse bloedcontroles via een vingerprik of via een ader op de hand gedaan. Het was deze eerste keer dus was het kijken wat bij Tuur ging werken.

Eerst werd de vingerprik geprobeerd. Helaas kwamen er niet genoeg bloeddruppels uit zijn vingertje dus deze manier werkt niet voor Tuur. De volgende poging in de ader op de hand...

De angst en paniek stonden in zijn ogen af te lezen, de tranen liepen over zijn wangen... Het is de eerste keer dat hij zo moeilijk had. Ik kreeg hem amper gekalmeerd en getroost. Mede dankzij de geduldige uitleg van de kinderarts, is hij uiteindelijk wat tot rust gekomen.

Om de prikpijn op te vangen, werd er op elke hand een verdovende plakker geplakt die een half uurtje moesten intrekken. Ondertussen konden we gaan knutselen in de speelzaal op de gang...

De tweede poging is gelukt met de nodige angst en verdriet...
Tijdens het prikken zei Tuur ineens: "Mama, nu zal het te laat zijn om nog mee op schoolreis te kunnen gaan hé?" De tranen vloeiden rijkelijk, zowel bij Tuur als bij mama.
Ik ben zo boos!!! Waarom mag hij niet gewoon, gewoon zijn? Simpelweg samen met zijn vriendjes op schoolreis gaan?

Zoals altijd herpakt Tuur zich snel en kunnen we naar huis. Maar deze keer is er iets veranderd bij hem. Hij is echt geraakt, zo heb ik hem nog niet gezien. Een (figuurlijk) litteken erbij. Hoeveel kan er nog bij? Zowel bij Tuur als bij mij...

De ups en downs beginnen door te wegen. Op de goede dagen doen we wat energie op om op een slechte dag dubbel zoveel energie te verliezen. De rollercoaster aan emoties blijft maar doorgaan. Wennen doet het niet, maar we proberen elke dag een manier te vinden om ermee om te gaan, met ups en downs...



Nu goed nieuws...
Via een geweldig initiatief van 'Kom op tegen kanker', kan Tuur mee op vakantiekamp. En ja, hij heeft beslist om mee te gaan!!! Spannend!!!
Hij gaat van zaterdag 27 juni tot en met vrijdag 3 juli naar zee te Blankenberge.

Ik wil daarom een warme oproep doen om Tuur een briefje of een kaartje te sturen.

Duinse Polders
Kinderkamp Kom op tegen Kanker
tav Tuur Buyvoets
Ruzettelaan 195
8370 Blankenberge

Via de website www.vakantiekamp.be kan er ook een berichtje gestuurd worden. Deze worden dagelijks uitgeprint en bij het ontbijt bezorgd.

Op dezelfde website kan je ook al hun avonTUURen volgen. 

Wij zijn alvast enorm benieuwd en hopen vooral dat Tuur een geweldige tijd beleeft, dat hij even zijn zorgen kan vergeten en gewoon kan genieten!!!





3 opmerkingen:

  1. Wij wensen Tuur geweldige deugddoende dagen toe. Ons kaartje gaat vandaag nog de post op.
    We hopen met jullie dat elke slechte dag de belofte van meerdere goeie inhoudt. Dat moet want jullie verdienen dit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat Tuur er ook even tussenuit kan.
    Veel plezier SuperTuur!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat jammer dat Tuur niet mee op schoolreis kan, maar fijn dat hij mee op het zomerkamp kan. We wouden hem een kaartje sturen als je dat goed vindt, maar moet precies aanduiden in welke groep hij zit. We wensen hem een super fijne reis!

    BeantwoordenVerwijderen