dinsdag 9 juni 2015

9 juni 2015

De grote dag vandaag... op naar Leuven voor een MRI-scan.

Het verliep allemaal volgens schema op de dagzaal. Om 7.10 was Tuur al aangeprik en was de bloedafname achter de rug.
Om 8u werden we opgehaald om naar de MRI-scan te gaan. Alles verliep vlotjes en Tuur leek er geen moeite mee te hebben deze keer.


Tijdens de scan zijn er dan toch wat traantjes gekomen. Het lawaai, de kleine tunnel... hij moet het maar weer ondergaan. Maar goed mocht ik naast hem gaan staan, zodat ik hem kon geruststellen door iets te zeggen en hem te aaien. Hij heeft dat uiteindelijk weer heel goed gedaan en doorstaan!

Na de MRI-scan werden we naar de RX-afdeling gebracht om een foto te maken van zijn pompje. Dit om na te kijken of het magnetisch veld van de MRI de afsluitklep van het pompje niet heeft gedraaid, maar dat was allemaal in orde.

Terug naar de dagzaal waar we nog even hebben gesproken met de dokter. Op de scan was al te zien dat er wat meer hersenvocht in de hersenkamers zat, wat oke is. Nu blijven opvolgen of dit niet te veel gaat worden...

En op dé vraag waar we mee zitten "Slaat de chemo aan?", kunnen we vandaag helaas nog geen antwoord krijgen. De scan moeten vergeleken worden met de vorige en het moet nog besproken worden door het artsenteam. Morgennamiddag mogen we bellen.
Op naar morgen voor meer nieuws...


3 opmerkingen: