zondag 15 november 2015

13 november 2015

Lekker vroeg uit de veren vandaag...

Om 8.30 werden we al in St. Rafaël verwacht bij LowVision en bij Dr. Cassiman. We werden vergezeld door juf Rolanda, de GON-juf van Tuur.

De eerste afspraak was bij LowVision omdat Tuur sneller vermoeid is aan zijn ogen en zich daardoor minder kan concentreren. Samen hebben we eens bekeken welke hulpmiddelen voor Tuur op school (en thuis) een extra ondersteuning kunnen bieden.
's Morgens gaat het op school nog allemaal vlot, maar naarmate de dag vordert, worden zijn ogen moe en lukt het kijken op bord als maar moeilijker.
We zijn overeengekomen dat een scherm met bord/lees-camera voor Tuur een goed hulpmiddel zal zijn. Juf Rolanda gaat de eerste contacten leggen om dit zo snel als mogelijk bij Tuur op school te krijgen. Een beslissing die me weer even deed slikken, maar we doen alles om het Tuur zo comfortabel mogelijk te maken.

Daarna werden we verwacht bij Dr. Cassiman. Zij heeft het zicht aan Tuur zijn rechteroog nog eens gecontroleerd. Nu bleek dat aan deze kant zijn zicht toch stabiel is gebleven tov het vorige grote onderzoek. Dat is goed nieuws!
We hebben nu wel ondervonden dat zijn rechteroog veel sneller vermoeid is, omdat de hersenen nog steeds proberen de twee ogen te laten samenwerken. Aangezien het verschil tussen de twee heel groot is, lukt dat niet goed wat zich uit in het vermoeide rechteroog en hoofdpijn.
Tuur heeft een 'piratenlapje' gekregen om zijn rechteroog af en toe af te dekken. Dit maakt het voor hem in sommige situaties al iets gemakkelijker.

Het is voor ons heel moeilijk om ons voor te stellen hoe goed/slecht hij ziet. Maar we staan wel weer elke keer verbaasd dat hij zich zo goed behelpt! Hij heeft ook geleerd om op te komen voor zichzelf en aan te geven als hij iets niet ziet of als iets moeilijk gaat. Een hele vooruitgang...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten