zondag 22 november 2015

22 november 2015

De 10 vrije-Leuven-dagen vliegen voorbij...

Tuur doet het nog steeds goed. Hij is de voorbije week alle dagen naar school geweest en we zijn hem geen enkele keer moeten gaan halen! Hij voelt zich goed en begint zich meer en meer terug te gedragen als zijn leeftijdsgenootjes. Dit zorgt ook voor de bijhorende conflicten met mama en papa รฉn de ruzies met zus, maar dat nemen we er met een grote glimlach bij.

Afgelopen week hebben de kindjes in Tuur zijn klas mogen ervaren hoe het is om slecht te zien. De GON-juf had samen met Tuur een les voorbereid waarbij alle kinderen simulatiebrillen zouden opzetten. Hiermee hebben ze eenvoudige dagelijkse handelingen uitgevoerd zoals naar buiten gaan, de jas aandoen, door het doolhof lopen op school, tussen palen doorlopen,... 
Ze hebben allemaal ervaren dat het niet zo vanzelfsprekend is als je slecht ziet. Ze hebben de les afgerond met een fijn gesprek over gevoelens naar het slecht zien van Tuur toe. 

Ondertussen hebben we ook vernomen dat er al een bordcamera voor Tuur is gevonden. Joepie!!! Momenteel wordt deze nog getest of hij nog voldoet en daarna kan hij op school geรฏnstalleerd en gebruikt worden. Hopelijk brengt dit een beetje rust voor Tuur zijn ogen.

Al de hulpmiddelen zijn voor Tuur een beetje wennen, want hij valt op, hij is anders. Daar heeft hij het wel moeilijk mee. Gelukkig durft hij het aan te geven en kunnen we zo samen werken aan een oplossingen. Stapje per stapje...

Het afgelopen weekend is Tuur naar een verjaardagsfeestje geweest. Het eerste feestje sinds heel lang waar hij het hele feestje is kunnen blijven omdat het in de gezonde buitenlucht was. Hij heeft er enorm van genoten en heeft zich voor de volle 100% gegeven! 

Vandaag hebben we een bezoekje aan de Sint gebracht! Hoewel de Sint voor Tuur geen geheimen meer heeft, heeft hij van het bezoekje genoten en uiteraard van de grote zak snoep :-). 



1 opmerking:

  1. ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐ŸŒž๐ŸŒž๐ŸŒž❤️❤️❤️❤️

    BeantwoordenVerwijderen