woensdag 4 november 2015

4 november 2015

De bloedcontrole van vandaag is heel vlot verlopen. Na een half uur wisten we de resultaten al. Tuur zijn bloed was in orde! Joepie! Zo zie je maar dat het ook snel kan :-)!

Verder stond er nog een extra oogcontrole gepland naar aanleiding van Tuur zijn frequent voorkomende hoofdpijn.
Na de onderzoeken is gebleken dat Tuur zijn gezichtsveld nog hetzelfde is gebleven. De linkerkant is nog steeds een zwarte muur (linker-hemianopsie).
Qua zicht is Tuur zijn linkeroog wat verbeterd tov vorige keer.
Zijn rechteroog is dan weer verslechterd. Veel meer dan licht/donker en vage contouren 'ziet' hij rechts niet. Dat was heel confronterend voor hem, want Tuur zelf had niet verwacht dat hij rechts zo slecht zag. Het was weer even slikken...

Zijn rechteroog kan al snel niet meer volgen, het wordt moe en draait weg. Zijn linkeroog neemt het grootste deel over en 'kijkt' voor twee, wat een enorme concentratie vraagt. Daardoor zijn Tuur zijn ogen sneller moe en dat verklaart voor een groot stuk de hoofdpijn.

Zo lang Tuur in behandeling is, kunnen we de situatie van zijn ogen enkel opvolgen en afwachten wat het in de toekomst nog zal geven...

Genieten van de herfst...

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat super Tuur toch ook kan genieten van de mooie herfst. Al goed dat ze weten waar de hoofdpijn van komt. Hopelijk is de behandeling snel achter de rug zodat ze dat ook kunnen aanpakken.

    BeantwoordenVerwijderen