woensdag 8 juli 2015

8 juli 2015

Tuur heeft drukke dagen achter de rug...

Gisteren hebben we een fijn gesprek gehad met een mevrouw van de thuisbegeleiding ivm Tuur zijn zichtsbeperking. Ook thuis kunnen we hulp krijgen: een gewoon ventilerend gesprek zowel voor Tuur als voor ons, trucjes leren om met bepaalde hindernissen beter om te gaan, begeleiding in aankoop van hulpmiddelen,... Het is een heel ruimdenkende begeleidingsdienst!

We zijn ook terug gestart bij de psychologe. De emoties en frustraties stapelen zich op bij Tuur, wat zeer begrijpelijk is en wat ook mag. We willen hem via deze weg de kans geven om er op een correcte manier mee leren om te gaan en vooral dat hij zich niet hoeft weg te cijferen, voor niemand! Wat hij moet doorstaan, is niet niks...

Ook al is het vakantie, Tuur blijft op regelmatige basis les krijgen van super-juf Hilde. Gisteren hebben ze de draad terug opgekomen en Tuur doet het nog steeds super goed! Wat zijn we fier op hem! 

Als beloning van de inspanningen van de dag, is hij met zijn allerliefste mémé naar de film geweest! Hij heeft er van genoten en van de gelegenheid geprofiteerd om veeeeeeeel te snoepen...


Vandaag was het een dagje van winkels, bezoekjes uit en thuis die we afsluiten met een leuk filmavondje voor we morgen weer chemosoldaatjes gaan halen in Leuven.


1 opmerking: