dinsdag 24 maart 2015

24 maart 2015

Wat een lange dag, de langste uit ons verblijf in Gasthuisberg naar mijn gevoel...

Tuur heeft afgelopen nacht slecht geslapen. Hij was vanaf half vijf vanochtend meer wakker dan dat hij sliep. Ik had hem nog tot half zeven kunnen 'sussen', maar toen was het tijd om op te staan en tv te kijken. Mama vond dat iets minder, want de vermoeidheid begint stilaan door te wegen.

We hadden een drukke dag voor de boeg...
Na het ontbijt stond de psychologe klaar om Tuur mee te nemen voor de laatste testjes. Hij had er zin in en hij had het ook heel goed gedaan. 
De psychologische testjes zijn achter de rug. Nu kunnen ze dit gebied in kaart brengen zodat ze iets hebben om te vergelijken als hij over twee terug getest zal worden.

Daarna werden we opgehaald om een echo van de buikstreek te laten maken. In Tuur zijn ogen maar een 'gewoon' onderzoek, zonder prikken, dus hij vond het allemaal oké. Al zijn organen in de buikstreek zagen er goed uit. Joepie!

Terug naar de kamer, waar hij niet te houden was om in de speelzaal te gaan spelen/knutselen. Daaaag mama... riep hij en weg was hij. Ja daar zat ik dan... alleen! 
En dat 'alleen' zijn, begint emotioneel door te wegen. Ik mis het thuisfront. Het is zwaar om Ties en Fien zo lang te moeten missen.

Namiddag is hij weer mee gaan turnen met de 'turnsmurf' (Kiné). Wat was ze verbaasd over zijn vooruitgang... Buiten het feit dat enkele spieren in zijn benen nog wat te kort zijn en zijn evenwicht hem af en toe parten speelt, doet hij dat SUPER goed!!!

De volgende onderzoeken komen er aan.
Eerst staat er nog een oogonderzoek op het programma. Het zicht aan zijn rechteroog is verslechterd na het plaatsen van de drainage, maar dat zou zich op termijn nog kunnen herstellen. Dit gaan ze opvolgen. De oogzenuwen zagen er nu wel prima uit!
Daarna werden we verwacht voor een echo van zijn hart. Na 1,5u wachten waren we eindelijk aan de beurt. Ook hier was alles prima in orde, een goed werkend gezond hart. Oef!
Nu weten we dat Tuur zijn organen in goede conditie zijn om aan de behandelingen te beginnen.

Snel terug naar de kamer, want Tuur had nog plannen... spelen in de speelzaal! 
Even later kwam hij me halen, want hij ging muziek maken in de muziekkamer en ik moest meedoen. Wat was dat heerlijk!!! Samen drummen, xylofoon spelen en zingen. Toen werd het me even te veel... Ik was vergeten dat zingen zoveel emoties kon losmaken. Het was heerlijk om dit samen met hem te doen! We hebben er beide van genoten!









Vanavond nog een stapje in de wereld gezet. Zoals het hoort na een concert, zijn we frietjes gaan eten... in de cafetaria :-). Met een spelleke uno erbij hebben we het gezellig gemaakt...



We hebben allebei op tijd en stond onze dipjes gehad vandaag...
Tuur beseft meer en meer dat de weg nog lang is en dat hij zijn gewone leventje even moet missen. Ik ben blij dat hij het kan benoemen en dat hij de traantjes kan laten vloeien. Hij herpakt zich telkens zo goed en is na elke dip weer even vrolijk. Wat ben ik fier op onze SUPER Tuur!!!

Nu gaan we naar dromenland, want morgenvroeg komen ze Tuur rond 7u halen om zijn prikdoosje te plaatsen...

4 opmerkingen:

  1. Leuk te horen dat Super Tuur zich daar wat amuseert en dat alles in orde is met zijn orgaantjes!!! Hij doet dat goed!!! Ik kan me niet voorstellen hoe je u daar soms voelt maar begrijp dat het gemis van thuis heel groot is voor jullie!!! Hopelijk kunnen jullie elk weekend extra hard genieten van elkaar!!! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Drukke dag inderdaad, fijn dat jullie er toch wat mooie momenten bij konden stoppen. Veel succes morgen voor het prikdooske!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ondanks alle onderzoekjes en plagerijtjes blijft Tuur toch die Super Tuur, even dapper en sterk!! Het doet hem zeker goed dat hij zoveel energie heeft om te spelen en zich uit te leven!! Wat een muzikaal talent!! Er komt misschien nog een nieuwe Reggi uit de bus!! Geniet van deze mooie momenten!! Wij duimen morgen weer voor je!!! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Amaj, SuperTuur laat zich idd niet kennen! De foto's van zijn solo concert 😉 zijn fijn om te zien! Knap van Tuur dat hij er het beste van maakt. En wat goed dat zijn lichaam in goede conditie is, sterk om de eerste behandeling zo goed mogelijk te starten! En Ben & Annemie, voel je vooral niet schuldig tov Ties en Fien, pijn doet het zeker, maar jullie stellen zeker de juiste prioriteit! Aan liefde komen ze vast en zeker niets tekort! Doe zo verder, hou vol, en succes voor de volgende dagen! X

    BeantwoordenVerwijderen